המדריך: חוזקות, יכולות ועוצמות
- איתי קויפמן
- 22 בפבר׳ 2023
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 23 במרץ 2023

מזל טוב! בחרת מאמן ואתם נפגשים לראשונה במסגרת תהליך של אימון אישי.
בשונה מפגישת ההכרות האימון שלך התחיל עכשיו, אמרת "רוצה אני" ואתה מפגין מחויבות גבוהה לתהליך, אתה מוכן ומזומן ואתה בדרך לשינוי משמעותי בחיים לקראת מימוש עצמי.
אז מה הולך לקרות מעכשיו ועם מה מתחילים?
החלק הראשון של תהליך האימון מוקדש למציאת החוזקות, העוצמות והיכולות של המתאמן. בסוף המפגשים הראשונים תהיה לך רשימה מכובדת של עוצמות ויכולות מוכחות. האימון "יזמין" אותך להיות מודע אליהם ולעשות בהם שימוש מושכל בכל זמן שתרצה.

איך זה קורה?
באימון אישי אנחנו מתרכזים בדברים החיוביים והמקדמים, מתוך צורך בתנועה חדשה ואפקטיבית, ועל כן החלק הראשון של האימון מתרכז בחיפוש של כל הדברים שתוכל להשתמש בהם כדי להתקדם בתהליך. אתה זקוק לכוחות מניעים כדי "להשיט את הספינה הזאת" וזה הזמן לאתר אותם.
המאמן יזהה מתוך סיפורי הצלחה שתביא תכונות אופי חזקות וישקף לך אותן בחזרה. הוא פשוט ישאל: "ספר לי משהו טוב שקרה לך השבוע", ואתה – ספר. זה הזמן שלך להתעסק עם ההצלחות שלך, עם הדברים שעובדים ומקדמים אותך.
אל תציף את הקשיים ואת חוסר שביעות הרצון שלך מכל מיני תחומים בחייך, כי לו היינו מחפשים את כל הדברים שתוקעים אותך במקומך, שמעכבים אותך ולא מאפשרים לך לזוז – היינו זקוקים לזמן רב יותר מאשר כמה פגישות.
הדבר דומה ללקוח שמגיע למסעדה והמלצר מספר לו את כל המנות שלא נמצאות בתפריט.
תארו לעצמכם שיחה כזאת בין לקוח למלצר:
– סליחה, מלצר!
– כן אדוני, במה אני יכול לעזור?
– ובכן, אשמח לשמוע מה הוא מרק הלא היום שלכם.
– סליחה?
– כן, איזה מרק אין לכם היום בתפריט?
– בהחלט! אז ככה:
אין לנו מרק גולש, וגם אין מרק בצל,
אין מרק עגבניות, ומרק כתום אין בכלל,
אין מרק ברוקולי, ובטח שאין מרק חצילים,
ואין מרק סלק, ארטישוק או פלפלים.
אין מרק חרירה, ואין מרק כרוב,
אין מרק כרישה שזה ממש עצוב,
אין מרק חומוס, ומרק תירס נגמר מזמן,
ואין מרק קישואים ובטטה בנגיעות של פרמז'ן.
– מממ.. נשמע טוב אני אקח את ה…
– לא סיימתי אדוני, אני אמשיך ברשותך:
אין מרק פול ירוק ושקדים קלויים,
אין מרק תרד וגם לא מרק גריסים,
אין מרק שעועית, ואין מרק וואן טון,
אין מרק ערמונים – לזה בכלל גם אין מתכון,
אין לנו מרקים מעדשים מכל הצבעים,
אין מרק בירה עם בוטנים קלופים,
אין מרק בורשט, אין מרק אפונת גינה,
ואין מרק עוף כמו שסבתא שלך הייתה מכינה.
– טוב אני… אא…
– תרצה לשמוע גם על המרקים הקרים שאין לנו?
זה יכול להיות מוזר, אתם לא חושבים? ברור שמספר המנות שלא נמצאות בתפריט היא אין סופית כמעט וזו לא הדרך להציג ללקוח את מה שיש. ואותו דבר קורה באימון אישי. על מנת לאתר את החוזקות שלך, עלייך להביא לאימון את "מה שיש", את סיפורי ההצלחה שלך, את המקומות שהם היית טוב ואפקטיבי וללמוד מהם.
ההצפה למודעות של המתאמן את כוחותיו, וההטמעה שלו אותם בכל דבר שהוא עושה, מאפשרת לו להכיר ולהניע את עצמו קדימה ובצורה ערה ובטוחה.
עלייך ללמוד אלו עוצמות קיימות בך ולהטמיע אותם בחייך. עלייך לזכור את היכולות שלך ולהשתמש בהם. עלייך להכיר בזה שאתה אדם אפקטיבי ושיש בכוחך להגשים כל מטרה שתחפוץ.
באימון אישי עושים בדיוק את זה.
בהצלחה.
איתי קויפמן – מאמן אישי בתל אביב.
מתכון למרק גולש של סבתי מרים גלטשטיין
(מתוך הספר "קן לציפור – ממבחר מתכוניה האהובים של סבתא מרים" בעריכת אחותי האהובה טל קויפמן).
מצרכים לכ-4 מנות:
1 בצל
1 פטרוזיליה
2 תפוחי אדמה
אטריות
מלח
פלפל שחור
פפריקה
אופן ההכנה:
מטגנים הרבה בצל עם שמן ופפריקה.
כשהבצל נהיה אדום, מוסיפים מלח ופלפל שחור.
מוסיפים מים.
מכניסים פטרוזליה שלמה (לא קצוצה) ופרוסות עגולות של תפוחי-אדמה.
מבשלים כ-20 דקות על אש קטנה לאחר רתיחה, עד שתפוחי-האדמה מתרככים.
לאחר הבישול מוציאים את הפטרוזיליה ומסננים את הבצל מהמרק.
מכניסים למרק אטריות לא מוכנות (ניתן לטגן קצת את האטריות לפני הכנסתן למרק) ומבשלים כ- 5-7 דקות עד שהאטריות מוכנות.
בתאבון!

Comentarios